Det kommer av det fornsvenska sodh, och att det har med verbet sjuda att göra är väl ganska uppenbart.
Lägg i svampen och låt sjuda 5 minuter.
Låt sjuda under lock tills hälften av vätskan återstår.
Låt sjuda på svag värme utan lock i cirka 20 minuter.
Värm buljongen (gärna i en vid kastrull) och låt den sjuda försiktigt tills cirka 1 1 / 4 liter av vätskan återstår.2.
Låt sjuda i cirka 30 minuter utan lock tills såsen kokat ihop till lagom tjocklek.
Politisk betydelse har i München ” die Weisswurst ” (vitkorven), som består av kalvkött och lite bräss och som måste sjuda i några minuter och ätas till lunch helst innan klockorna i Frauenkirche klämtat tolv på dagen.
Låt det hela sjuda några minuter tills musslorna öppnar sig.
Häll i kokosmjölk och fisksås, låt sjuda 1 min.
Koka upp och lägg på lock, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter.
Låt sjuda på svag värme i ca 4 minuter.Lägg i fiskbitarna, purjolök och tomater.
Låt sjuda tills den kokat ihop till en ganska krämig sås som kan täcka köttet utan att rinna av.
Mät mängden juice, tillsätt lika mycket socker och låt sjuda tills sockret har löst upp sig och blandningen är klar.
Alla spelare som aldrig varit dopade hade varit mer lämpliga än Guillermo Coria och det borde sjuda av ilska i såväl Svenska tennisförbundet som bland unga svenska talanger.
Låt sjuda utan lock i 10 minuter.
Låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills rotsakerna är lagom kokta.
Låt sjuda 20 minuter i en vid kastrull).2.
Blanda björnbär och socker i en kastrull och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Halvera eller kvarta endiverna och bryn dem runt om i lite olja.Ta upp klyftorna ur pannan och rulla en skinkskiva runt vardera.Lägg tillbaka dem i pannan och slå på grädde, rosépeppar och koncentrerad fond eller smulad buljongtärning.Lägg på lock och låt sjuda på låg värme i cirka 5 minuter.Servera med potatismos.
Lägg i apelsinskalet och låt sjuda i cirka 2 minuter tills sockret smält.
Låt sjuda några minuter.
Koka ihop ingredienserna till sockerlagen och låt sjuda ett par minuter.
Spadet kan man sjuda ihop till en god sky.
Låt sjuda i ytterligare 20 – 30 minuter eller tills köttet börjar bli riktigt mjukt, trådigt och följsamt.
Låt sjuda 5 min.
Var den här artikeln hjälpsam?
- Om den är det, dela gärna vår sida med andra. Det skulle betyda mycket för oss!